Sander ‘DOSA’ Dolstra (1994) is een Nederlandse street artist die zich sinds 2012 bezig houdt met het maken van groot- en kleinschalige muurschilderingen. Van kleins af aan is hij geïnteresseerd in kunst en die passie heeft hij nooit los gelaten. Door in aanraking te komen met Hiphop ontdekt hij graffiti en vanaf 2009 begint Dosa met achterlaten van zijn stempel op de wereld. Na zijn studie aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten besluit Dosa zich full-time bezig te houden met het maken van graffiti en street art. In de jaren die volgen ontwikkelt hij zijn werk en groeit hij uit tot street artist.

Met de spuitbus als voornaamste medium maakt Dosa schilderingen om in een wereld van beton en steen meer kleur en levendigheid aan te brengen. Door zijn realistische stijl en kleurrijke ontwerpen maakt hij graffiti en street art toegankelijk voor iedereen. Naast het maken van vrij werk, werkt hij samen met bedrijven, woningcorporaties, gemeenten en particulieren om de wereld stukje bij beetje kleurrijker te maken.

‘Ik vind het tof om verhalen om te zetten naar beeld, met subtiele hints en krachtige afbeeldingen probeer ik mensen mee te nemen in de verhalen die ik uitbeeld.’

Inmiddels is het werk van Dosa door heel Nederland te zien en komen er aankomende jaren nog talloze schilderingen bij. Interesse in schildering? Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.